BASIC-H2 : KISAH ECZEMA & ASTHMA

Posted: February 16, 2015 in HEALTH, SHAKLEE
Tags: , ,

Mohon baca jika anak-anak menghidap ECZEMA & ASTHMA.

Anak-anak saya semasa kecil doktor sahkan menghidap Eczema. Kemudian doktor beritahu, kemungkinan besar suatu hari mereka juga mendapat Asthma. Dua tiga orang doktor cakap perkara yang sama.

Memang benar, rupa-rupanya Eczema & Asthma ini saling berkait. Eczema might lead to Asthma. Kedua-dua anak saya pernah diserang Asthma. Walaupun tidak seteruk kanak-kanak lain, tetapi risau jugalah.

Dipendekkan cerita, kami akhirnya dapat mengesan bahawa anak-anak kami alah kepada habuk. Jadi kami bungkus semua karpet. Dalam kata lain, bye-bye karpet Turki, karpet Arab, karpet Siam… Semua tak boleh. Yang boleh cuma tikar buluh atau tak pakai tikar langsung, duduk berlapik simen sahaja.

Alhamdulillah, selepas itu anak-anak beransur pulih. Cuma Asthma sahaja yang kadang-kadang menyerang. Contoh sejak sekolah buka ini, tiap-tiap hari minum ais sampai semput. ‘Kedegilan’ ini memang apa jenis ubat & vitamin pun tak boleh nak cure.

Now, the most important part of the story.

Kami bernasib baik kerana anak-anak sudah tidak diserang Eczema, Alhamdulillah. Kami buang karpet – Problem solved.

Bagi anda yang mempunyai anak atau ahli keluarga menghidap Eczema atau Asthma, pasti sudah atau sedang mengenal pasti apakah perkara/makanan yang ‘sensitif’ bagi mereka (contohnya tak boleh makan sotong, udang atau perlu jauhi habuk).

Baiklah. Bagaimana jika selepas membuang karpet, buang habuk, mop lantai, berhenti makan makanan laut dan sebagainya, mereka masih lagi diserang Eczema & Asthma? Anda yakin rumah sudah bersih dan juga 99% bebas habuk, tetapi Eczema & Asthma masih berulang.

Jika ini berlaku, maka sudah tiba masa anda mengalih perhatian anda kepada household products atau toiletries pula, contohnya serbuk/cecair pencuci pakaian, pencuci lantai dan sebagainya. Ini mungkin penyebab utama mengapa Eczema & Asthma mereka sukar pulih.

Household/Cleaning products yang kita simpan di rumah mungkin mengandungi bahan bertoksik. Contohnya, sabun jenama OPQ yang kita guna untuk mencuci pakaian. Kemudian ditambah pula dengan softener yang juga bertoksik. Kita gunakan berulang-ulang. Kemudian pakaian itu juga dipakai berulang-ulang. Cadar dan sarung bantal juga begitu, kita tidur di atasnya pada setiap malam.

Boleh Google jika mahu. Boleh rujuk laman-laman web yang sah & sahih. Household products bertoksik dan mengandungi bahan kimia adalah termasuk dalam TO AVOID LIST penghidap Eczema & Asthma. Maka, apakah solusinya?

SOLUSI : AVOID. Elak terus produk-produk seperti itu. Malah, jika anak-anak & ahli keluarga sudah pulih pun, utamakan produk yang tidak bertoksik apatah lagi kini sudah ada dalam pasaran produk-produk yang menggunakan bahan natural & mesra alam.

BASIC-H2 & MENGAPA BASIC-H2?

Basic-H2 ialah produk SHAKLEE yang sudah terbukti bebas daripada bahan kimia dan bebas daripada bahan bertoksik. Mula diperkenalkan dalam tahun 1960, Basic-H2 ialah pembersih ORGANIK (pada waktu itu ia dipanggil “Basic-H”). Malah dalam tahun 1990, Basic-H2 telah terpilih sebagai salah satu produk rasmi Earth Day yang pertama. Jadi, Basic-H2 sangat, sangat, SANGAT selamat.

BASIC-H2 : SELAMAT & PENYELAMAT

“They were so impressed with Shaklee cleaning products, they tried them and then they bought the company.”

Itu kata Oprah Winfrey merujuk kepada keluarga Roger Barnett, Pengerusi & CEO Shaklee Corporation. Boleh tonton videonya di sini :
::
::

::
::
Secara ringkas, anak Roger Barnett disahkan doktor menghidap Asthma. Puas mereka mencari household products yang sesuai dan akhirnya mereka diperkenalkan kepada household products Shaklee. Sebaik bertukar daripada produk biasa yang bertoksik kepada produk Shaklee yang ORGANIK, anak beliau beransur sihat.

Basic-H2 sangat selamat. Sudah 54 tahun pengguna-pengguna yang mementingkan kesihatan & pemeliharaan alam sekitar menggunakannya. Jadi jangan bimbang, Basic-H2 selamat!

Dalam kata lain, jika anak anda tertelan sabun pencuci OPQ, mungkin anda akan jatuh pengsan akibat takut & terkejut. Namun jika anak anda tertelan Basic-H2, anda tidak perlu panik lagi kerana ia adalah produk berasaskan JAGUNG & KELAPA. *Senyum*

FAKTA TAMBAHAN

1) Basic-H2 mempunyai 1001 macam kegunaan, bukan untuk mencuci lantai sahaja. SURPRISINGLY, rupa-rupanyanya SATU produk pencuci organik sudah cukup untuk menjalankan semua tugas mencuci. DAN selama ini kita menghabiskan wang membeli sekurang-kurangnya 3 produk – Untuk tingkap, untuk lantai, untuk periuk belanga!

2) Basic-H2 ialah salah satu household products Shaklee. Dalam keluarga household products Shaklee juga ada :

~ Hand Dish Wash Concentrate (Untuk pinggan mangkuk).

~ Fresh Laundry Concentrate (Untuk pakaian).

~ Soft Fabric Concentrate (Softener pelembut pakaian).

Semuanya BEBAS TOKSIK, BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA, dan MENJIMATKAN. Ia juga LEMBUT PADA TANGAN. Bertukar kepada keempat-empat ini, insya-Allah kita & bumi akan lebih sihat.

Nak cuba?

Boleh SMS/Whatsapp/Telegram :
012-2065872

Nanti kita sembang lanjut.

Thank you for reading!
::
::
Syalina Ahmad
::
::
Basic H

 

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s