SALAM DARI PENANG

Posted: May 28, 2009 in GENERAL

Alhamdulillah kami selamat berhijrah ke Pulau Pinang setelah bertungkus lumus mengemas barang di saat-saat akhir. Walaupun sedia mengetahui tentang penghijrahan ini pada awal bulan April, kesibukan kami suami isteri tidak mengizinkan kami untuk berkemas lebih awal. Mujur juga mak dari KL datang membantu untuk mengemas area yang paling digeruni iaitu – DAPUR!

Di Penang so far so good walaupun masih teringat-ingat kenangan di Kuantan. Walaupun sekadar perantau di bumi Pahang, banyak kenangan indah di sana. Saya kira jika saya menjadi suri rumah sepanjang berada di Kuantan, mungkin impaknya tidak sehebat ini. Tetapi memandangkan saya telah memulakan bisnes yang mempunyai sentimental value di sana selain mengembangkan ukhuwah, penghijrahan ini menjadikan saya begitu sedih untuk meninggalkan Kuantan.

Pun begitu, tidaklah bermakna saya tidak suka untuk kembali ke Penang. Saya happy tetapi mungkin mengambil masa sedikit untuk mengimbangi segalanya. Di Utaralah sebahagian besar keluarga kami berada. Walaupun masih baru di Penang, saya yakin ukhuwah akan terus berkembang di sini. Mujur ada suami yang boleh dikatakan ‘master’ juga area-area di Penang. Alhamdulillah, melihatkan dia mempunyai ramai kenalan dan sahabat di sini, hati saya semakin tenang….

So Penang – Here I come!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s