TEMPAT BERBEZA, MISINYA SAMA…

Posted: April 20, 2009 in GENERAL

Seronok juga membaca mengenai gelagat dua penerbit buku di Pesta Buku Antarabangsa KL 2009. Satunya sudah pun mencipta nama di dalam arena penerbitan buku-buku Bahasa Melayu iaitu PTS Publications. Yang satu lagi masih baru tetapi semakin aktif menerbit buku dan kelihatan seperti akan pergi jauh dan maju iaitu Hijjaz Records Publishing. Kebetulan pula novel pertama saya diterbitkan oleh PTS dan pada masa yang sama saya juga mengenali Hijjaz. Mohd Faizal Osman @ Abai Os ada juga bercerita tentang insiden-insiden menarik & melucukan yang berlaku di antara mereka.

Alhamdulillah… kerana sistem dan cara perniagaan masyarakat Cina telah membuktikan bahawa tidak merugikan jika kita sama-sama berniaga mencari rezeki tidak kiralah apa jua bidang perniagaan kita. Cuma kelebihan kita ialah kita mempunyai pegangan dan setiap rezeki adalah rezeki yang diberkati. Malah, setiap usaha adalah dikira ibadah… apatah lagi jika bersaing secara sihat, bayangkan ganjaran yang menanti!

TAHNIAH kepada PTS Publications dan Hijjaz Records/HRP kerana berjaya membuktikan bahawa tidak mustahil bagi anak-anak Melayu berjaya walaupun terpaksa bermula dari bawah sekali pun!

BACA KISAH & GELAGAT KEDUA-DUA PENERBIT  :  SILI KLIK DI SINI

MAKLUMAT LANJUT MENGENAI HRP  :  SILI KLIK DI SINI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s